Menu
Billedserier

Find Vej I Skovlund 13. april 2013

DM sprint 2014
Lukning af løbsområde
Det markerede område er i henhold til §2.8 i DOF's Reglement 2013 spærret for deltagere i DM Sprint 2014.
mapsengine.google.com

Det kommer til at foregå i et hjørne af Danmark, hvor o-løbere sjældent kommer. Løbet afvikles 26. april, og det er Lemvigs smalle gader og stejle bakker i det ellers flade Nordvestjylland, der kommer til at være rammen for mesterskaberne.

Det er Vestjysk Orienteringsklub, der står for arrangementet, og planlægningen af klubbens første DM-arrangement er godt i gang.

Et nytegnet kort over løbsområdet har været gennem den første revidering og bliver finjusteret i de kommende måneder helt frem til få uger før løbet, hvor det skal afleveres til trykning.

De første skitser til baneforløb er også lavet, og der bliver efter alt at dømme mulighed for deltagerne at teste nogle af de 2059 trappetrin, der findes på byens officielle stisystemer.

Lemvig er en knapt 800 år gammel købstad, der ligger i bunden af Lem Vig i den vestlige del af Limfjorden. Istiden har skabt det karakteristiske landskab i byen og området med stejle skrænter, der omkranser byen. Det betyder blandt andet, at der i byen findes stier og veje, der har op til 15 procents stigning. Bakkerne kan sammen med en til tider strid vestenvind være en barsk udfordring.

Bakkerne kan ikke kun bruges til at give orienteringsløbere fysiske udfordringer. Også cykelryttere har flere gange prøvet kræfter med byens bakker. Blandt andet er DM i linjeløb blevet kørt to gange i byen, lige som Lemvig to gange også har haft besøg af Postdanmark Rundt-feltet. I foråret 2012 var det så rytterne i Giro d’Italia-feltet, der kom gennem byen, hvor løbets første bjergspurt også blev afgjort.

Vestjysk Orienteringsklub ser frem til at kunne byde deltagerne velkommen til DM Sprint 2014, der er første del af årets første DM-weekend. Dagen efter arrangerer Herning Orienteringsklub DM Ultralang i Nørlund Plantage, lidt over en times kørsel sydøst for Lemvig.


Resultatlister
hvis du har brug for at se resultatlister - skriv en besked på Facebook @vestjyskok

Seneste nyt
Kalender